KARABÜK / MERKEZ - Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi

Nis

Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında kültürel etkinlikler alanında 18 Mart Çanakkale şehitlerimiz anıldı. Müzik öğretmenimiz Abidin Meriç Demir ve Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Tuğçe Cebecik Cengiz eşliğinde  okul öğrenci korosu Çanakkale türkülerini seslendirdi. Ayrıca görsel sanatlar alanında yetenekli öğrencilerimiz de 18 Mart şehit ve gazilerimizi resimlerle anlattılar.

Nis

Eğitim Kenti Karabük projesi kapsamnda mart ayında matematik dersinden "Soyuttan Somuta Eğlenceli Dersler" etkinliğiyle 12.sınıflarda koni, silindir, ve küp konusu işlendi.

Mrt

8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Eğitim Kenti Karabük projesi kapsamında dünyaca tanınmış bazı kadınları kendi kostümleriyle öğretmenlerimiz okulumuzda tanıttılar, sınıf ziyaretlerinde bulundular, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdiler. Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

(Ferah Gürcan) -   Afife Jale: Türk tiyatrosunda sahne alan müslüman ilk kadın oyuncu.

(Tuğçe Cebecik Cengiz)  -  Frida Kahlo: Meksikalı dünyaca ünlü ressam.

(Pakize Özdemir) -Zübeyde Hanım: Atatürk'ün annesi.

(Fatma Betül Örenli) - Fatıma Al Fıhri: Fa'ta dünyanın en eski üniversitesini kuran kadın.

Mrt

Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında Akademik Başarıyı Artırma etkinliğimizde bu ay Psikolog  Sayın Peri Dilbaz konuğumuz oldu. Psikolog Peri hanım öğrencilerimizle yaklaşık bir saat söyleşi gerçekleştirdi, karşılıklı soru-cevap formatında geçen söyleşi, öğrencilerimiz için gayet verimli geçti. Okulumuzdan oldukça memnun ayrılan Peri Hanım bu tür programlar için hazır olduğunu beyan etti. Kendisine teşekkür ederiz.

Mrt

Eğitim Kenti Karabük Projesi, Şubat ayı Kültür Sanat etkinliğimizi gerçekleştirdik. Atatürk kostümü giyen bir öğrencimiz sınıf ziyaretlerinde bulundu, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Şbt

Eğitim Kenti Karabük projesi kapsamında faaliyetlerimiz başladı. Şubat ayı etkinliklerinden "Akranlarımla Öğreniyorum" etkinliği müzik dersinde uygulandı.

Ara

Okulumuzda kermes düzenledik, Geliri Filistin Bölgesine gönderilmek üzere Diyanet Vakfına yatırılacak olan kermes etkinliğimizi bu gün gerçekleştirdik. Okulumuzda ÇEDES projesi yürütücüsü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Sema AYAĞ koordinesinde "Yardımlaşma" temalı kermes faaliyetine öğrencilerimiz büyük deestek verdi. Kermes ürünlerinin çoğu velilerimiz tarafından sağlandı. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

! ! !

SAVAŞA HAYIR !

Kas

Cumhuriyetimizin 100.Yıl dönümünü coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilişinin 100. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 55 öğrencimizin görev aldığı kutlama programı okulumuz salonunda sahnelendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama programı şiirler, kompozisyon, dua, orotoryo ve koro ile oldukşa beğeni kazandı. Ayrıca okulumzun  girişinde cumhuriyetimizi temsil eden görseller sergilendi. Öğrencilerimizden biri temsili Atatürk olarak da sınıfları dolaştı ve programda sahneden hitap etti. Programın ve görsellerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Karabük İl Milli Eğitim tarafından koordine edilen ortöğretim kurumları öğrencilerinin katılımıyla resim sergisi düzenlendi. Düzenlenen resim sergisinde okulumuzdan resim öğretmenimiz Tuğçe Cengiz Cebeciğin yönetiminde 4 öğrencimizin de eserleri sergilendi. Öğrencilerimizin resimleri sergide günün anlam ve önemini yansıtması bakımından göz doldurdu. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ekm

Mevlid-i Nebi haftası ile Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Karabük İl Müftülüğümüzce düzenlenen "Peygamberimiz, iman ve istikamet" konulu liseler arası kompozisyon yarışmasında ilk 3'e okulumuz öğrencileri girmiştir.

1. Gamze ACAR

2. Şevval BOSTANCI

3. Berfin Deha YÜKSEL  derecelerini almıştır. Öğrencilerimize hediyeleri İl Müftümüz Ercan AKSU tarafından verilmiştir. Kendilerine okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Ayrıca emeği geçen öğretmenlerimiz Sema AYAĞ ve Arzu ERSOY'a teşekkürlerimizi sunarız.

Ağu

2023 YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTELERE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ. YAKLAŞIK 20 ÖĞRENCİMİZ ÇEŞİTLİ BÖLÜMLERE KAYIT HAKKI KAZANMIŞTIR. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE İDARECİLERİMİZE TEŞEKKÜREDERİZ.